Hunder innesperret i små bur – dyreeier må møte i retten

En dyreeier fra Østfold må møte i retten, tiltalt for grovt brudd på dyrevelferdsloven. Hos tiltalte fant Mattilsynet flere hunder som måtte avlives.

Publisert

Da Mattilsynet i 2018 kom på tilsyn hos vedkommende fant de blant annet flere hunder som var innestengt i små bur og som levde i sin egen avføring. Flere dyr måtte avlives kort tid etterpå, skriver Moss Avis.

Dyreeieren, som er i 50-årene, eide 48 hunder, ti katter og fem kaniner.

Ifølge tiltalen skal 46 av hundene stått oppstallet i bur mesteparten av døgnet. Burene var også gjennomgående små, og flere av hundene måtte dele bur.

– Dette er svært alvorlig. At ett dyr utsettes for slike forhold er ille i seg selv. I denne saken er det imidlertid skjerpende at det er snakk om så mange dyr, sa Nina Brogeland Laache, seksjonsleder i Mattilsynet Østfold og Follo, til TV 2 da saken ble kjent.

Ifølge avisen risikerer dyreeieren flere års fengsel dersom vedkommende blir dømt. Det er satt av fire dager til saken i september. Det er ikke kjent hvordan tiltalte stiller seg til tiltalen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer