Hun var vitne i sex-rettssaken mot Berlusconi. Nå er hun død under mystiske omstendigheter

Italiensk politi etterforsker det mystiske dødsfallet til en kvinne som var vitne i sex-rettssaken mot tidligere statsminister Silvio Berlusconi.

Den marokkanske modellen Imane Fadil hadde radioaktive substanser i kroppen da hun døde. Hun var et av vitnene i sex-rettssaken mot Silvio Berlusconi. Foto: AP / NTB scanpix
Den marokkanske modellen Imane Fadil hadde radioaktive substanser i kroppen da hun døde. Hun var et av vitnene i sex-rettssaken mot Silvio Berlusconi. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den marokkanske modellen Imane Fadil (34) døde på et sykehus i Milano 1. mars. Hun ble innlagt på sykehus i januar med symptomer på forgiftning.

Prøver som ble tatt av henne, viser at hun hadde rester av radioaktive substanser i kroppen, opplyser statsadvokaten i Milano Francesco Greco til italienske medier.

Fadil fikk mye oppmerksomhet i Italia i 2012 da hun vitnet i retten om hva som hadde foregått på de såkalte bunga-bunga-festene i Berlusconis luksusvilla utenfor Milano.

Berlusconi sto tiltalt for å ha kjøpt sex av den da 17 år gamle marokkanske nattklubbdanseren Karima El Mahroug, kjent som «Ruby hjertetyven». Etter flere runder i retten ble Berlusconi i 2015 frikjent av Italias høyesterett.

Mens rettssaken pågikk sa Fadil til journalister at hun fryktet for sin egen sikkerhet fordi hun hadde fortalt etterforskerne at hun var tilbudt penger for å holdte tett om hva som foregikk på bunga-bunga-festene.

– Det er alltid trist når en ung person dør. Jeg kjente aldri denne personen og jeg snakket aldri med henne, sier 82 år gamle Berlusconi i en kommentar lørdag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer