Den marokkanske modellen Imane Fadil hadde radioaktive substanser i kroppen da hun døde. Hun var et av vitnene i sex-rettssaken mot Silvio Berlusconi. Foto: AP / NTB scanpix
Den marokkanske modellen Imane Fadil hadde radioaktive substanser i kroppen da hun døde. Hun var et av vitnene i sex-rettssaken mot Silvio Berlusconi. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Hun var vitne i sex-rettssaken mot Berlusconi. Nå er hun død under mystiske omstendigheter

Italiensk politi etterforsker det mystiske dødsfallet til en kvinne som var vitne i sex-rettssaken mot tidligere statsminister Silvio Berlusconi.

Publisert

Den marokkanske modellen Imane Fadil (34) døde på et sykehus i Milano 1. mars. Hun ble innlagt på sykehus i januar med symptomer på forgiftning.

Prøver som ble tatt av henne, viser at hun hadde rester av radioaktive substanser i kroppen, opplyser statsadvokaten i Milano Francesco Greco til italienske medier.

Fadil fikk mye oppmerksomhet i Italia i 2012 da hun vitnet i retten om hva som hadde foregått på de såkalte bunga-bunga-festene i Berlusconis luksusvilla utenfor Milano.

Berlusconi sto tiltalt for å ha kjøpt sex av den da 17 år gamle marokkanske nattklubbdanseren Karima El Mahroug, kjent som «Ruby hjertetyven». Etter flere runder i retten ble Berlusconi i 2015 frikjent av Italias høyesterett.

Mens rettssaken pågikk sa Fadil til journalister at hun fryktet for sin egen sikkerhet fordi hun hadde fortalt etterforskerne at hun var tilbudt penger for å holdte tett om hva som foregikk på bunga-bunga-festene.

– Det er alltid trist når en ung person dør. Jeg kjente aldri denne personen og jeg snakket aldri med henne, sier 82 år gamle Berlusconi i en kommentar lørdag.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.