Hun får ny tittel

Invitasjonene til kroningen av Storbritannias kong Charles i mai er sendt ut. Der omtales hans kone Camilla som dronning.

Kong Charles og hans kone Camilla i et bilde publisert av det britiske kongehuset 4. april i år. Foto: Hugo Burnand / Buckingham Palace via AP / NTB
Kong Charles og hans kone Camilla i et bilde publisert av det britiske kongehuset 4. april i år. Foto: Hugo Burnand / Buckingham Palace via AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det har lenge vært spekulert i om hun ville få tittelen. Siden Charles ble konge i fjor, har Camilla i alle offentlige sammenhenger blitt omtalt som dronninggemal.

Men i invitasjonene til kroningen 6. mai omtales Camilla nå kun som dronning. Innbydelsen er sendt til om lag 2000 personer.

– Det var naturlig å gi henne tittelen som dronninggemal under kong Charles første måneder som konge for å skille henne fra kongens mor, dronning Elizabeth, sier en kilde ved det britiske kongehuset til avisen The Times.

Når Charles nå skal krones, er det ifølge kilden imidlertid «et passende tidspunkt å begynne å bruke dronning Camilla».

Dronning Camilla fikk en litt uvanlig gave. Reporter: Nora Skavhaug/Rød Løper. Video: Tiktok/@_tomsteel. Vis mer

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer