Mitch McConnell:

- Hun er en kreftsvulst for Det republikanske partiet

Republikanernes mektige Mitch McConnell retter hard kritikk mot partifellen Marjorie Taylor Greene. Flere demokrater forsøker å få henne fjernet fra Kongressen.

Kongressrepresentant Marjorie Taylor Greene har mange kontroversielle meninger og oppfatninger. På dette bildet tatt 13. januar har hun på seg et munnbind med teksten «sensurert». Foto: Susan Walsh / AP / NTB
Kongressrepresentant Marjorie Taylor Greene har mange kontroversielle meninger og oppfatninger. På dette bildet tatt 13. januar har hun på seg et munnbind med teksten «sensurert». Foto: Susan Walsh / AP / NTB Vis mer
Publisert

Greene har støttet en rekke konspirasjonsteorier som er fremmet av QAnon-bevegelsen. Hun har også gjentatt tidligere president Donald Trumps ubegrunnede påstander om valgfusk.

I en uttalelse til The Hill advarer McConnell om at Green, som er nyvalgt kongressrepresentant fra Georgia, omfavner det han kaller «sinnssyke løgner og konspirasjonsteorier». Hun er «en kreftsvulst for Det republikanske partiet», sier lederen for republikanerne i Senatet.

– En person som har antydet at kanskje det ikke var noe fly som traff Pentagon 11. september, at grusomme skoleskytinger var iscenesatt, og at Clinton-paret fikk JFK juniors fly til å styrte, tilhører ikke virkeligheten, fortsetter McConnell.

Greene har også gitt sin støtte til innlegg i sosiale medier om å henrette demokratenes Nancy Pelosi og henge Barack Obama.

Greene har svart på McConnells kritikk via Twitter.

– Den virkelige kreftsvulsten for Det republikanske partiet er svake republikanere som bare vet hvordan de kan tape med stil. Dette er hvorfor vi taper landet vårt, skriver hun.

Republikanernes leder i Representantenes hus, Kevin McCarthy, ventes å innkalle Greene til et møte denne uken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer