Huitfeldt: – Svensk Nato-medlemskap styrker sikkerheten i Tyrkia

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) understreker hvor viktig et svensk Nato-medlemskap er for hele alliansen, men også for Tyrkia og Ungarn.

Utenriksminister Anniken Scharning Huitfeldt ankommer Rådhuset i Oslo under Natos uformelle utenriksministermøte i Oslo. Foto: Hanna Johre / NTB
Utenriksminister Anniken Scharning Huitfeldt ankommer Rådhuset i Oslo under Natos uformelle utenriksministermøte i Oslo. Foto: Hanna Johre / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Huitfeldt er klar på at et svensk medlemskap betyr mye for regionen, men også vil styrke sikkerheten i Tyrkia og Ungarn, de to landene som ennå ikke har ratifisert Sveriges søknad.

På spørsmål om hun er skuffet over at det ikke er kommet noe gjennombrudd i forbindelse med Natos utenriksministermøte i Oslo, svarer hun at det ikke er overraskende.

– Dette er et uformelt møte hvor det ikke tas beslutninger, derfor hadde jeg ikke ventet det. Men jeg forventer at Sverige blir medlem snart, sier hun på vei inn til dagens møter, hvor sikkerhet i nord og beskyttelse av kritisk energi-infrastruktur blir blant temaene, i tillegg til krigen i Ukraina.

Utenriksministeren sier hun er glad for at Nato-sjef Jens Stoltenberg har varslet en reise til Tyrkia for å diskutere Sverige-saken.

(©NTB)

[email protected]
Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer