Huitfeldt om ektemannen: - Han ville beskytte meg

Det var en ydmyk Anniken Huitfeldt (Ap) som møtte for kontrollkomiteen på Stortinget tirsdag. – Jeg er her fordi jeg har gjort feil, begynte hun med.

Tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt hadde med seg, utenriksråd Torgeir Larsen (t.v.) og avdelingsdirektør Martin Sørby i Utenriksdepartementet da hun tirsdag møtte i kontrollkomiteens høring om habilitetssakene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt hadde med seg, utenriksråd Torgeir Larsen (t.v.) og avdelingsdirektør Martin Sørby i Utenriksdepartementet da hun tirsdag møtte i kontrollkomiteens høring om habilitetssakene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Huitfeldt gikk i oktober av som utenriksminister – mot sin vilje. Årsaken var at ektemann Ola Flem gjennomførte flere aksjekjøp mens hun var statsråd.

– Jeg er her fordi jeg i min tid som utenriksminister har gjort feil. Min ektefelle har gjort aksjehandler som kan gjøre meg inhabil. Jeg tar ansvar for det, sa hun.

Huitfeldt fortsatte med å fortelle at hun gjennom hele sin politiske karriere har vært redd for å trå feil.

– Jeg turte ikke sette penger i fond en gang. Jeg satte dem på høyrentekontoer.

Huitfeldt sier hun fikk opplæring om aksjer da hun ble statsråd. Og at hun viste mannen regelverket og advarte om at aksjer kunne gjøre henne inhabil.

– I sommer gjorde han det motsatte. Han eide Kongsberg-aksjer i 11 uker. Han ville beskytte meg og være aktsom, derfor ville han ikke informere meg, fortsatte hun.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer