HRW: - Donald Trump var en katastrofe for menneskerettighetene

Etter fire år med en amerikansk president som var likegyldig til menneskerettigheter, åpner valget av Joe Biden for kursendring, håper Human Rights Watch.

President Donald Trump har vært en katastrofe for menneskerettighetene, mener Human Rights Watch. Foto: AP / NTB
President Donald Trump har vært en katastrofe for menneskerettighetene, mener Human Rights Watch. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Donald Trump var en katastrofe for menneskerettighetene, slår den USA-baserte menneskerettsorganisasjonens leder Kenneth Roth fast i forordet til organisasjonens siste årsrapport.

På hjemmebane hånet Trump USAs juridiske forpliktelser til å gi beskyttelse for mennesker som av frykt for eget liv var på flukt, han tok migrantbarn fra foreldrene, han oppmuntret hvite rasister, undergravde den demokratiske prosessen og bidro til økt hat mot minoriteter, konstaterer Roth.

Human Rights Watch anklager også Trump for å ha lukket øynene for den systematiske rasismen innen amerikansk politi, for å ha fjernet LGBT-rettigheter, slått en strek over viktige miljølover og for å ha undergravd og svekket helsetilbudet til millioner av mange amerikanere.

Nådeløs

– I utlandet omfavnet han den ene vennligsinnede autokraten etter den andre, på bekostning av den undertrykte befolkningen i landene deres. Han har fremmet våpensalg til regjeringer som var involvert i krigsforbrytelser, og angrepet eller trukket USA fra sentrale internasjonale initiativ for å forsvare menneskerettighetene, internasjonal rettferdighet, helse og bekjempelse av klimaendringer, heter det videre i Roths nådeløse oppsummering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer