Høyt smittetrykk i Trondheim: – Det er krise

Smitten har lenge vært lav i Trondheim, men nå er det i løpet av ett døgn registrert 33 nye smittede, det høyeste tallet siden jul.

Smittetallene har gjennom våren vært svært lave i Trondheim sammenlignet med andre storbyer. Men nå går smittetallene opp, og kommunen er bekymret. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Smittetallene har gjennom våren vært svært lave i Trondheim sammenlignet med andre storbyer. Men nå går smittetallene opp, og kommunen er bekymret. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Adresseavisen viser til tall fra Folkehelseinstituttet (FHI), som viser at det fredag ble registrert 33 nye smittetilfeller i byen.

– Det er krise. Smittetrykket er nå høyere enn det var på sitt høyeste ved juletider, sier kommunaldirektør Morten Wolden til avisa.

Han sier de nå ser konturene av konsekvensene etter 17. mai-feiringen.

– Det vi ser, er at det har vært mange festgjenger i aksjon i Trondheim. Dette handler ikke om russ. Der har vi foreløpig ikke sett høye smittetall. Dette er unge voksne, som ikke har brydd seg så hardt om smittevernregler, sier Wolden.

– Det er mulig at de har gått lei, mener han.

De høye smittetallene setter nå byens gjenåpningsplan i fare, og kommunen risikerer å måtte stramme inn ytterligere, advarer Wolden.

– Vi hadde alle sett fram til lysere tider, men får vi ikke stoppet dette nå, så er vi ikke moden for en gjenåpning, dessverre, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer