Vil skjerpe loven av kjøp av sexdukker

Høyrepolitiker vil skjerpe loven om kjøp av sexdukker etter at mann ble frikjent

Peter C. Frølich (H) mener Stortinget bør skjerpe loven om kjøp av sexdukker som etterligner barn, etter at en mann i 60-årene fra Rogaland ble frikjent.

Peter C. Frølich (H) mener Stortinget bør skjerpe loven om kjøp av sexdukker som etterligner barn. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Peter C. Frølich (H) mener Stortinget bør skjerpe loven om kjøp av sexdukker som etterligner barn. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mannen i 60-årene ble forrige uke frikjent i Haugaland tingrett etter å blant annet ha vært tiltalt for å ha bestilt «en silikondukke som i størrelse og utseende fremstår som kroppen til et mindreårig barn». I en nærmest identisk sak fra Fosen tingrett ble derimot en mann i 50-årene dømt, skriver Dagbladet.

– Retten la avgjørende vekt på at loven var uklar på om dette rammes, og at Stortinget så seint som i fjor fattet vedtak der de ba regjeringen komme tilbake med et lovforslag for å gjøre dette straffbart, sier rogalendingens forsvarer John Christian Elden til avisen.

Nestleder i justiskomiteen Peter Christian Frølich (H) sier loven er uklar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer