Høyre vil stramme inn: - Må tenke utenfor boksen

Innvandringspolitisk talsperson Mari Holm Lønseth i Høyre vil ha strammere politikk for å møte en eskalerende europeisk flyktningkrise, skriver Vårt Land.

Mari Holm Lønseth, innvandringspolitisk talsperson for Høyre. vil stramme inn innvandringspolitikken. Foto: Annika Byrde / NTB
Mari Holm Lønseth, innvandringspolitisk talsperson for Høyre. vil stramme inn innvandringspolitikken. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Da flyktningkrisen kom i 2015, samlet flere partier på Stortinget seg rundt et bredt asylforlik. Tiden er inne for å gjøre det igjen, skriver Lønseth i en debattartikkel publisert i flere aviser.

Hun skriver at det ikke er en god løsning å tenke at Norge skal hjelpe alle som er på flukt. Det har vi verken råd eller kapasitet til.

– Vi må vurdere innstramminger og skjerpelser, og vi må tenke utenfor boksen, skriver Lønseth i en epost til Vårt Land.

Hun løfter særlig fram to tiltak: Strengere politikk for familiegjenforening og fremskynding av arbeidet for en ordning med å gi flyktninger beskyttelse i tredjeland.

Fordi Norge er et velstående og velfungerende demokrati fremstår Norge ifølge Lønseth som et attraktivt vertsland.

– Det bør likevel ikke være et mål for oss å fremstå attraktive. Strenge restriksjoner i innvandrings- og asylpolitikken er et virkemiddel her, mener hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer