Høyre vil hasteinnkalle Mehl til Stortinget

Justisminister Emilie Enger Mehl må møte i Stortinget på dagen for å informere om hvorfor Norge ennå ikke har henter ut skadde ukrainske soldater.

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) må møte i Stortinget på kort varsel for å forklare hvorfor det drøyer med å hente skadde ukrainske soldater til Norge, mener Høyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) må møte i Stortinget på kort varsel for å forklare hvorfor det drøyer med å hente skadde ukrainske soldater til Norge, mener Høyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var Høyre som ba om at justisministeren må hasteinnkalles. Stortingets forretningsorden åpner for dette. Presidentskapet har etterkommet anmodningen, bekrefter Høyre overfor NTB.

Det vil nå bli sendt et brev fra Stortinget der Mehl bes om å komme til Stortinget ved møtets slutt – trolig i 20-tiden.

– Dette handler om å redde hardt skadde ukrainske sårede. Da kan vi ikke vente lenger. Sendrektigheten tar liv, sier Høyres justispolitiske talsmann Sveinung Stensland.

Det er pinlig at regjeringen ikke har klart å følge opp bedre, mener han.

– Norge skal være et land å regne med. Skadde ukrainske soldater trenger vår hjelp, og jeg kan ikke begripe hvorfor regjeringen ikke jobber hardere og raskere med å svare på anmodningene om bistand, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer