Høyre vil ha gratis barnehage og SFO, men foreldrene må stille opp

Nytt forslag fra ledelsen i Høyre.

(upublisert) Opprettet

Ledelsen i Høyre vil ha gratis barnehage og skolefritidsordning (SFO) for familier med lav inntekt. I gjengjeld må foreldre stille opp på en form for aktivitet.

Det skriver NRK.

Forslaget om gratis kjernetid i barnehage og SFO skal opp på Høyres landsmøte til helgen.

Høyres innvandringspolitiske talsmann, Mudassar Kapur, mener forslaget kan få flere barn med minoritetsbakgrunn i barnehagen.

– Dersom flere barn med minoritetsbakgrunn går i barnehage, lærer seg norsk og får en bedre start på skolen, er det et kjempeutgangspunkt for at staten skal betale for dette, sier han.

Karin Andersen (SV) er skeptisk til forslaget. Hun frykter aktivitetsplikten kan gå utover barna.

– Dersom foreldrene gjør dårlige valg og ikke gjør som de blir bedt om, vil det gå utover barna. Det kan kanskje føre til at barna mister barnehageplassen eller SFO, sier hun. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.