PENDLERBOLIGSAKEN

Høyre vil ha alle kort på bordet - Sp bekrefter fortsatt tillit

Høyres parlamentariske nestleder Henrik Asheim ber stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) svare på alle spørsmål om pendlerboligsaken.

Henrik Asheim er parlamentarisk nestleder i Høyre. Foto: Beate Oma Dahle/SNTB
Henrik Asheim er parlamentarisk nestleder i Høyre. Foto: Beate Oma Dahle/SNTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er viktig at stortingspresidenten legger alle kort på bordet, stiller opp i mediene og svarer på de spørsmål hun blir stilt, sier Asheim i en skriftlig uttalelse om saken.

Asheim mener det er «uheldig» at Hansen, som har påtatt seg ansvaret med å rydde opp i denne typen saker, må beklage få uker etter at hun er valgt selv.

– Da Stortinget åpnet i høst, var presidenten tydelig på at Stortinget må rydde opp i pendlerboligregelverket. Det er viktig at dette gjøres på en måte som er transparent, og som skaper tillit i befolkningen, sier han.

Asheim legger likevel til at Høyre på nåværende tidspunkt ikke har grunnlag for å ta stilling til spørsmålet om hvorvidt partiet fortsatt har tillit til Hansen som stortingspresident.

Bakteppet er avsløringer i Adresseavisen om at hun kan ha fått pendlerbolig av Stortinget i strid med reglene. Hansen bodde fra 2014 sammen med sin mann i Ski utenfor Oslo, men leide samtidig en hybel i Trondheim som hun oppga som adresse. Ski er for nært Stortinget til å gi rett til pendlerbolig.

Først i 2017 meldte Hansen flytting til Ski og sa opp pendlerboligen.

Fortsatt tillit

Senterpartiet har tillit til stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) etter pendlerboligsaken. Det bekrefter parlamentarisk leder Marit Arnstad overfor NTB.

– Vi registrerer at Eva Kristin Hansen har beklaget denne saken, og vi har fortsatt tillit til Hansen som stortingspresident, skriver Arnstad.

– Når det gjelder det pågående arbeidet med gjennomgang av pendlerboligordningen så regner vi med at presidentskapet og Stortingets administrasjon vil vurdere den videre innretningen på dette arbeidet, skriver Arnstad.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer