Høyre vil gi pengestøtte til nærbutikker i nød

Høyre foreslår grep for å hjelpe nærbutikker som sliter med høye strømregninger. Totalt vil de sette av 20 millioner kroner til formålet.

Over 80 nærbutikker har sendt et nødrop til politikerne. De sliter med høye strømregninger og ber om hjelp. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Over 80 nærbutikker har sendt et nødrop til politikerne. De sliter med høye strømregninger og ber om hjelp. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert

– Nærbutikkene er viktige for å holde liv i bygder og distriktsområder rundt i landet. Når vi har ubrukte midler fra et program som nettopp skal sikre investeringer i nærbutikkene, mener jeg det er naturlig at disse kan brukes til å hjelpe nærbutikker som sliter med strømregningene, sier stortingsrepresentant Ove Trellevik (H) til NTB.

Han viser til Merkur-programmet, som allerede deler ut støtte til nærbutikkene, og som har ubrukte midler på konto.

Høyre varsler at de vil bruke 10 millioner derfra pluss 10 millioner kroner ekstra i sitt alternative statsbudsjett på nærbutikker som sliter med strømregningen, altså 20 millioner kroner totalt.

– Mange nærbutikker i distriktene vil trolig ikke kvalifisere til bedriftsstrømstøtte med regjeringens forslag, påpeker Trellevik.

Tidligere i uken sendte over 80 nærbutikker ut et kraftig nødrop. Mange av dem hevder å nærme seg konkursens rand. Det er snakk om butikker fra kjedene Nærbutikken, Matkroken, Snarkjøp, Joker og Coop Marked i hele Sør-Norge.

Frp tok onsdag opp saken med distrikts- og kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp), men han kunne foreløpig ikke love noen ekstramidler utover regjeringens strømstøtte for næringslivet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer