coronaviruset

Høyre utsetter sitt landsmøte

Høyre utsetter sitt landsmøte for å unngå å bidra til en potensiell videre spredning av koronaviruset.

Tina Bru er innstilt som ny nestleder i Høyre. Nå er partiets landsmøte utsatt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Tina Bru er innstilt som ny nestleder i Høyre. Nå er partiets landsmøte utsatt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Landsmøtet skulle vært holdt 27.–29. mars på Gardermoen.

– Hensynet til eldre og andre som er ekstra utsatt, har veid tungt. Det er vår plikt å sikre at vi ikke unødig bidrar til å sette liv og helse i fare, verken blant deltakerne selv eller i samfunnet for øvrig. Vi velger derfor å utsette årets landsmøte, sier generalsekretær Tom Erlend Skaug.

Høyres vurdering er at forebyggende tiltak ikke er tilstrekkelig på et arrangement av denne størrelsen, og at konsekvensene av en mulig smittespredning kan bli store.

Det tas sikte på at de viktigste delene av landsmøtet, herunder formelle vedtak, i stedet arrangeres i tilknytning til Høyres kommunalkonferanse i Tønsberg i september. Høyre skulle blant annet valgt ny nestleder etter Bent Høie på landsmøtet. Tina Bru er innstilt til vervet.

Tirsdag anbefalte Folkehelseinstituttet å avlyse eller utsette alle arrangementer med over 500 deltakere. For alle offentlige arrangementer med mer enn 100 deltakere anbefales risikovurdering før gjennomføring, opplyser instituttet.

Også Venstre, Miljøpartiet De Grønne og Fremskrittspartiet har planlagt landsmøter, men først senere i vår.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer