Høyre til Aftenposten: – Ikke grunnlag for et ekstraordinært Stortingsmøte nå

Høyre sier at det ikke er grunnlag for å ha et ekstraordinært stortingsmøte om strøm før man ser på hvilke forslag regjeringen kommer med.

Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

– Vi har ikke noe behov for å ha noe stortingsmøte før regjeringen har gjort jobben. Regjeringen må først gjøre en jobb med en bedriftsordning slik at Stortinget har noe å ta stilling til, sier Høyres energipolitiske talsperson Nikolai Astrup til NTB.

Stortingets presidentskap skulle mandag formiddag avgjøre om Stortinget skal hasteinnkalles for å behandle strømtiltak, slik flere partier har krevd. Stortinget har egentlig sommerferie til oktober.

Astrup mener man må vente og se hvilke forslag regjeringen kommer med konkret før man skal ha et møte i Stortinget.

– Vi var villige til å innkalle til et stortingsmøte for å få vedtatt 90 prosents strømstøtte til husholdningene fra 1. september. Det har regjeringen allerede kommet oss i møte på, og det kan vedtas med tilbakevirkende kraft i oktober, sier Astrup med henvisning til de nye tiltakene kom med søndag.

– Men det det er grunnlag for er å ha et nytt stortingsmøte før oktober der vi tar stilling til en bedriftsstøtteordning, men da må regjeringen først gjøre en jobb med å utrede innholdet til en slik ordning, sier Astrup.

Mandag morgen holdt olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) et møte med de parlamentariske lederne på Stortinget om strømsituasjonen.

Fremskrittspartiet og Rødt uttrykker i etterkant av møtet at de fortsatt ønsker et ekstraordinært stortingsmøte.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer