- Høyre har et stort ansvar for miljøpolitikken fremover

Høyre, som ligger an til å gjøre et godt kommunevalg, har et stort ansvar for miljø- og klimapolitikken fremover, mener tidligere MDG-leder Une Bastholm

Oslo 20230911. Une Bastholm på Miljøpartiet de Grønnes valgvake på Sentralen i Oslo under kommunevalget 2023 mandag kveld.Foto: Frederik Ringnes / NTB
Oslo 20230911. Une Bastholm på Miljøpartiet de Grønnes valgvake på Sentralen i Oslo under kommunevalget 2023 mandag kveld.Foto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer
Publisert

Bastholm minner om at Høyre har lagt fram en såkalt klimameny for norske fylker og kommuner.

– Det ligger et stort ansvar på Høyre nå for å levere på de forventningene – ikke bare på å oppfylle løfter, men vi har jo en klode å ta vare på her, sier hun til TV 2.

Den tidligere MDG-lederen synes ikke det er overraskende at partiet hennes synker i år og påpeker at flere andre partier har kommet med løfter på klima- og miljøfeltet etter forrige kommunevalg.

Miljøpartiet De Grønne ligger på 3,9 prosent på TV 2 s prognose, en nedgang på 2,9 poeng fra forrige kommunevalg.

– Det er jo hyggeligere med større tall, men jeg tenker at vi har hatt en kraftig valgkamp der vi har opplevd et sug etter bedre miljøpolitikk. Det kan være at disse stemmene har fordelt seg utover partiene, sier hun.

Videre takker Bastholm alle som har deltatt i valgkampen, og mener at partiet har klart å flytte på grensene for hva som er mulig å gjøre politisk av klima- og miljøpolitikk.

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer