En rumensk tigger sitter i sin sovepose i snøværet på Karl Johansgate i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
En rumensk tigger sitter i sin sovepose i snøværet på Karl Johansgate i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Høyre vil ikke ha forbud mot tigging

Høyre: Det er en menneskerett å tigge

Høyre mener alle mennesker har rett til å be om hjelp, også når det gjelder tigging.

Publisert

Prinsippet er nedfelt i partiets nye prinsipprogram og ble vedtatt lørdag.

Dermed ble et forslag fra fylkeslagene i Oslo, Bergen og Vestland om å stryke dette punktet nedstemt.

I dag har kommunene hjemmel til selv å bestemme om de vil innføre tiggeforbud. Vedtaket i Høyre innebærer at partiet ikke lenger kan støtte slike forbud.

Men saken skapte debatt på landsmøtet. I Bergen har Høyre gått inn for tiggeforbud for å bekjempe organisert kriminalitet.

– Å si nei til et tiggeforbud er å opprettholde en fattigdomsfelle. Det handler om organisert utnyttelse av mennesker, framholdt Marte Leirvåg fra Bergen Høyre da hun lørdag møtte Unge Høyre-leder Sandra Bruflot til duell.

– Et forbud mot tigging rammer alle. Vi har allerede et lovverk mot organisert tigging. Det må være mulig å hjelpe mennesker uten å forby fattigdom, repliserte Bruflot.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.