Høyre ber helseministeren følge opp råd om nye nasjonale tiltak raskt

Helsedirektør Bjørn Guldvog varsler at han vil anbefale nye nasjonale coronatiltak på grunn av stigende smittetall og økende press på helsevesenet.

Helsedirektør Bjørn Guldvog varsler at han vil anbefale nye nasjonale coronatiltak. Foto: Torstein Bøe / NTB.
Helsedirektør Bjørn Guldvog varsler at han vil anbefale nye nasjonale coronatiltak. Foto: Torstein Bøe / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helsedirektøren nevnte stikkprøvekontroller på grensen og tiltak rundt uvaksinert helsepersonell med pasientkontakt. Det bør helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) følge opp raskt, mener Høyre.

– Signalene fra helsedirektøren i dag om tiltak for uvaksinert helsepersonell er svært betimelig og jeg håper helseministeren vurderer de rådene som kommer raskt og iverksetter, sier leder av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Tone Wilhelmsen Trøen (H), til NTB.

Høye tall over innlagte

Den siste tiden har både tallet på smittede og innlagte på sykehusene med koronavirus økt. Det siste døgnet er det registrert 1.532 coronasmittede i Norge, mens antall innlagte coronapasienter på norske sykehus tirsdag var 187.

– Nå ser vi at kurvene er på full fart oppover og det vil i løpet av kort tid påvirke den planlagte aktiviteten i sykehusene, og gå utover mange andre pasienter. Derfor er det nødvendig å gå gjennom hele tiltakskjeden og se om vi ikke kan justere litt på det, sier Guldvog.

Han sier det ikke er snakk om å gå tilbake til nedstenging slik det var, men heller at det vil være noen tiltak som hindrer at vi får så mye smitte.

Vurderer fortløpende

Mandag sa helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) til NTB at regjeringen følger situasjonen nøye sammen med Helsedirektoratet og FHI, og vurderer flere tiltak fortløpende.

– Fortsatt er det store forskjeller når det gjelder smitte og hvor stor belastning sykehusene opplever ved sine intensivenheter. Det gjør at det ikke er forholdsmessig å innføre strenge nasjonale tiltak nå, sier Kjerkol.

– Styrking av innreiseregistreringen, kontroll ved grensen, testing ved innreise, karantene og oppfølging av uvaksinerte ved innreise vurderes nå, sier Kjerkol.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer