Forsvarere Ann-Turid Bugge og Aasmund Olav Sandland sammen med den tiltalte moren under rettssaken i Eidsivating lagmannsrett i den såkalte Valdres-saken. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix).
Forsvarere Ann-Turid Bugge og Aasmund Olav Sandland sammen med den tiltalte moren under rettssaken i Eidsivating lagmannsrett i den såkalte Valdres-saken. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix). Vis mer

Valdres-saken: Moren anket dommen på åtte måneder

Høyesterett skal behandle anken

Angelica (13) døde av avmagring.

Publisert

Det ble klart tirsdag.

Påtalemyndigheten mente moren fikk for lav straff i lagmannsretten og anket avgjørelsen til Høyesterett.

I tillegg anket moren dommen for grov mishandling, samt at det er begjært ny behandling av erstatningskravet.

Høyesterett skal dermed ta stilling til både lovanvendelsen i skyldspørsmålet, eventuell straff og erstatning til de etterlatte.

13 år gamle Angelica Heggelund ble funnet død i en hytte på Beitostølen i Valdres nyttårsaften 2015.

Obduksjonen viste at hun døde av avmagring, eventuelt i kombinasjon med nedkjøling.

Dommen i lagmannsretten kom i februar. Moren ble da frifunnet for å ha satt datteren i hjelpeløs tilstand, men dømt for grov mishandling. Straffen i lagmannsretten var imidlertid langt mildere enn i Valdres tingrett, hvor hun ble dømt til tre års fengsel.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.