Varhaug-drapet

Høyesterett behandler ikke anke i Varhaug-saken

Dommen på tolv års forvaring for drapet på en 13-årig jente på Varhaug sommeren 2018, er nå rettskraftig. Høyesterett sier nei til å behandle anken.

Politiet ved funnstedet på Varhaug der 13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet drept natt til 30. juli 2018. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Politiet ved funnstedet på Varhaug der 13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet drept natt til 30. juli 2018. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

En 19 år gammel mann ble i Gulating lagmannsrett i desember i fjor dømt til tolv års forvaring, med en minstetid åtte år, for drapet på 13 år gamle Sunniva Ødegård.

I en nylig avsagt kjennelse fra Høyesteretts ankeutvalg, blir anken nektet fremmet, melder Stavanger Aftenblad.

13 åringen ble funnet drept rett utenfor hjemmet sitt på Varhaug natt til 30. juli 2018. Den dømte mannen var 17 år gammel da drapet skjedde.

Mannens forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt, sier at han vil begjære ankeutvalgets kjennelse omgjort.

– Jeg er opprørt og jeg er forbannet. Avgjørelsen er faglig feil. Det er helt uakseptabelt at Norges Høyesterett ikke tar stilling til mine anførsler om saksbehandlingsfeil, sier Klomsæt til avisen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer