Kina:

Høyeste smittetall på to år: 30 millioner rammet av nedstenging

Kinesiske helsemyndigheter registrerte 5.280 nye coronatilfeller tirsdag, det høyeste antallet på ett døgn på to år, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Et midlertidige isolasjonsanlegg for koronasmittede under bygging i Shenzhen. Til høyre ses en bro over til Hongkong. Foto: Kin Cheung / AP / NTB
Et midlertidige isolasjonsanlegg for koronasmittede under bygging i Shenzhen. Til høyre ses en bro over til Hongkong. Foto: Kin Cheung / AP / NTB Vis mer
Publisert

Tallet kommer av flere omikron-utbrudd over hele landet, med mer enn 3.000 lokale smittetilfeller i Jilin-provinsen nordøst i landet, som tilsynelatende er hardest rammet.

De 5.280 nye smittetilfellene tilsvarer mer enn en dobling av mandagens antall, og dramatisk for Kinas nullvisjonsstrategi for coronasmitte, som gjør at selv små smitteutbrudd fører til omfattende og inngripende coronatiltak.

Nesten 30 millioner mennesker er under nedstenging i Kina tirsdag, blant dem teknologisenteret Shenzhen med 17,5 millioner innbyggere. Blant de andre byene som stenges ned er Dalian, Nanjing og Tianjin, som ligger nær hovedstaden Beijing.

Minst 13 byer er fullstendig nedstengt, mens en rekke andre byer er delvis nedstengt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer