Høyeste smittetall på mer enn tre uker

Det siste døgnet er det registrert 425 coronasmittede i Norge. Det er 161 flere enn dagen før og 154 flere enn samme dag i forrige uke.

90 nye smittede i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB
90 nye smittede i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Tallet er over dobbelt så høyt som snittet den siste uken. Sist gang det ble registret så mange nye smittede var 20. og 21. januar med henholdsvis 422 og 431 smittede.

Det er registrert 90 nye coronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 19 flere enn dagen før, og 26 flere enn snittet den siste uken. Det tilsvarer vel 20 prosent av tilfellene på landsbasis.

Ved midnatt natt til lørdag er det registrert 66.236 coronasmittede personer her i landet siden utbruddet startet i fjor. Det viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 1.753 nye smittetilfeller i Norge. 3,5 millioner coronatester er til nå utført her i landet.

221.819 personer har fått første dose av coronavaksinen, og 66.178 personer har fått dose nummer to.

80 koronapasienter var fredag innlagt på sykehus. Det var to færre enn dagen før.

Til sammen er 592 coronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer