Høyere inflasjon enn ventet i USA – prisvekst på 6,4 prosent i januar

Inflasjonen i USA fortsetter å falle, men endte i januar noe høyere enn ventet, med en prisvekst på 6,4 prosent.

Kassemedarbeidere på Walmart Supercenter i North Bergen i New Jersey for en knapp uke siden. Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AP / NTB
Kassemedarbeidere på Walmart Supercenter i North Bergen i New Jersey for en knapp uke siden. Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det viser tall fra landets arbeidsdepartement, som ble lagt fram tirsdag.

Prisstigningen går litt saktere enn i desember, da inflasjonen i USA var på 6,5 prosent sammenlignet med samme periode ett år tidligere.

Analytikerne hadde imidlertid ventet seg enda litt lavere inflasjonstakt i januar, med en prisstigning på 6,2 prosent, ifølge Bloomberg.

De nye tallene tyder på at inflasjonen kommer til å holde seg høy et godt stykke ut i året.

Inflasjonen fra desember til januar lå på 0,5 prosent, langt høyere enn økningen på 0,1 prosent fra november til desember. Det var dyrere bensin, mat og klær som drev opp prisene i januar.

Sentralbanken Federal Bank har det siste året kommet med en rekke renteøkninger, slik at den nå ligger på det høyeste nivået på 15 år.

Kjerneinflasjonen, det vil si prisstigningen som ikke omfatter energi og mat, lå i januar på 5,6 prosent. Her hadde analytikerne ventet seg en inflasjon på 5,5 prosent.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer