Høy bruk av norske medier – flest leser nyheter på mobil

83 prosent av befolkningen leser daglig minst én avis på papir eller via digitale flater. Hovedandelen av bruken skjer på mobil.

Oslo, Norway 20210915. VG er mest leste mediehus, og er den digitale avisen med flest lesere, mens Aftenposten er største papiravis.Foto: Ali Zare / NTB
Oslo, Norway 20210915. VG er mest leste mediehus, og er den digitale avisen med flest lesere, mens Aftenposten er største papiravis.Foto: Ali Zare / NTB Vis mer
Publisert

Nye tall viser at lesertallene er på et historisk høyt nivå etter to år med pandemi. 83 prosent av befolkningen leser daglig minst én avis på papir eller via digitale flater.

– Norske medier har aldri vært så tett på brukerne som nå – vi er med de over alt, sier Randi S. Øgrey, administrerende direktør i Mediebedriftenes Landsforening (MBL).

Den digitale dekningen fortsetter å øke. Tallene viser at 64 prosent av befolkningen daglig benytter mobilen til å holde seg oppdatert med innhold fra norske mediehus.

– Med en samlet digital dekning på over 2 millioner personer er VG Norges desidert største nyhetsnettsted. Deretter følger NRK med 1,6 millioner personer, Dagbladet med nærmere 1,3 millioner personer og TV 2 samler nå i underkant av 1 million personer daglig.

32 prosent leser minst en papiravis en gjennomsnittlig dag. Samlet sett er det en tilbakegang på 9,9 prosent fra 2020 til 2021.

(©NTB)

Mer om