Viktor Hovland

Hovland sikret seg PGA-billetten i Idaho

Viktor Hovland leverte også under siste runde i Albertsons Boise Open søndag. Han endte på delt 2. plass, mer enn nok til å sikre seg PGA-tourkortet.

Viktor Hovland (21) spilte en 68-runde søndag, tre under par. Foto: AP / NTB scanpix
Viktor Hovland (21) spilte en 68-runde søndag, tre under par. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Norge har dermed for første gang to spillere som skal delta i PGA-touren i neste sesong, som ses på som golfens gjeveste selskap. Der får Hovland følge med studiekompisen Kristoffer Ventura.

Hovland ledet før søndagens fjerde og siste runde i Boise, men måtte se seg slått av amerikaneren Matthew NeSmith. Andreplassen deler han med Brandon Hagy, også han fra USA.

21-åringen fra Oslo spilte en 68-runde, tre under par. Det er han svakeste runde i turneringen, men det var nok til å sikre seg PGA-tourkortet, hvor kravet var være blant de 25 beste.

Søndag spilte han på par på første hull, før han leverte en birdie ved neste hull. To hull senere fikk han en bogey, men hentet seg inn igjen med nok en birdie på 6. hull. På 9. og 10. hull spilte han til birdies, før han fikk bogey igjen på det neste hullet. Nok en bogey fikk han på 13. hull, før han på de fem siste hullene fikk to birdies.

Korn Ferry Finals avsluttes neste helg, og der har Hovland har mulighet til å vinne sammendraget, skriver Norsk Golf.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer