Høstferieværet: Sommertemperaturene kan gjøre comeback

Regn og vind vil prege dagene fram mot helgen i Sør-Norge, mens det blir roligere i nord. Over helgen kan det bli temperaturer over 20 grader over hele landet.

Søndag ettermiddag og mandag kan det bli 20 grader over hele landet, dersom prognosene fra Meteorologisk institutt stemmer. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB
Søndag ettermiddag og mandag kan det bli 20 grader over hele landet, dersom prognosene fra Meteorologisk institutt stemmer. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

– Det blir spennende å se, sier vakthavende meteorolog Pernille Borander ved Meteorologisk institutt til NTB.

Hun understreker at prognosene er usikre, men at slik det ser ut nå, så kan det bli veldig fint over hele landet mandag.

– Allerede fra søndag kan man få 20 grader i Sør-Norge og Trøndelag, og så går det an å håpe at det strekker seg enda litt nordover. Skal man tro temperaturprognosene, kan det se slik ut, sier meteorologen.

Mange farevarsler

Men først blir det skikkelig høstvær over store deler av landet. Østafjells vil det regne og blåse litt allerede onsdag kveld, og det er sendt ut gult farevarsel for vindkast fra torsdag formiddag i Agder, Vestfold og Telemark, Oslo og Viken.

– Det kan bli vindkast på opp mot 25 meter per sekund i kystnære områder og 20 meter per sekund i indre strøk. Det er også en del nedbør i vente, sier Borander.

Det er blant annet utstedt gult farevarsel i Innlandet fylke fra onsdag til torsdag kveld, hvor det ventes opp mot 40 millimeter regn på 24 timer.

Selv om det ikke er farevarsel ute, blir det også ekstra vind og nedbør i Trøndelag og på Vestlandet. På kysten vil det blåse stiv kuling, sterk kuling på Vestlandet, og det blir en del nedbør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer