Hoppeslottulykken i Australia har tatt seks liv

En sjette skoleelev har mistet livet etter at en hoppeborg ble løftet opp av kraftig vind på Tasmania i Australia denne uken.

Blomster er lagt ned ved skolen i byen Devonport på Tasmania, der ulykken skjedde sist torsdag. Hoppeslottet ble løftet flere meter opp av vinden og mange barn falt i bakken fra stor høyde. Foto: Channel 9 via AP/NTB
Blomster er lagt ned ved skolen i byen Devonport på Tasmania, der ulykken skjedde sist torsdag. Hoppeslottet ble løftet flere meter opp av vinden og mange barn falt i bakken fra stor høyde. Foto: Channel 9 via AP/NTB Vis mer
Publisert

Ulykken skjedde under en skoleavslutning torsdag.

Fire barn ble bekreftet døde kort tid etter, mens fire barn var kritisk skadd. To av dem er nå døde, og for de to andre er tilstanden fortsatt kritisk. Til sammen er ni barn skadd.

– Det er med tungt hjerte at jeg kan bekrefte at en elleve år gammel gutt gikk bort på sykehuset denne ettermiddagen, opplyste politiets talsmann Darren Hine søndag ettermiddag lokal tid.

Han sier at det lokale politiet har takket ja til et tilbud fra politiet i delstaten New South Wales om å bistå i avhørene av et stort antall traumatiserte barn.

Statsminister Scott Morrison sa lørdag at regjeringen bevilger 800.000 australske dollar – over 5 millioner kroner – for å gi krisehjelp til ambulansepersonell og lokalsamfunnet.

Det er også samlet inn 1 million australske dollar til de etterlatte.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer