Hønsemøkk utløste skogbrann i Spania

En dynge med hønsemøkk som selvantente i varmen får skylden for den store skogbrannen som raser i Torre del Espanol-området sørvest for Barcelona i Spania.

Flere tusen hektar skog har gått opp i flammer i Torre del Espanol-området sørvest for Barcelona. Foto: AP / NTB scanpix
Flere tusen hektar skog har gått opp i flammer i Torre del Espanol-området sørvest for Barcelona. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

350 brannmannskaper, støttet av 230 soldater og 15 brannfly, kjemper nå mot flammene i det knusktørre området, der det er ventet opp mot 42 varmegrader fredag.

– Situasjonen er kritisk. Vi har ikke opplevd en slik brann på 20 år, sier brannsjefen i regionen, Antonio Ramos.

Veier er stengt, og rundt 50 mennesker var torsdag kveld evakuert fra brannområdet, som ligger bare noen kilometer fra atomkraftverket Asco.

Ifølge myndighetene utgjør imidlertid ikke brannen noen fare for kraftverket, ettersom det blåser i motsatt retning.

Innenriksministeren i Catalonia, Miquel Buch, fortalte torsdag at 4.000 hektar skog var gått opp i flammer og fryktet at fem ganger så mye ville gå tapt før brannen er slukket.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer