Hongkong: Politiet fryser midlene til nyhetsnettsted

Det prodemokratiske nyhetsmediet Stand News i Hongkong oppløses onsdag, etter at politiet anholdt sju personer med tilknytning til mediehuset.

200 betjenter fra Hongkong-politiet ransaket Stand News onsdag. Foto: Vincent Yu / AP Photo / NTB
200 betjenter fra Hongkong-politiet ransaket Stand News onsdag. Foto: Vincent Yu / AP Photo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding fra Hongkong-politiet fremgikk det tidligere at omkring 200 uniformerte og sivile betjenter deltok i en stor razzia, og at en etterforskning av mediehuset er i gang.

Arbeidere bærer kasser med bevis ut av kontorene til Stand News i Hongkong onsdag. Foto: Vincent Yu / AP Photo / NTB
Arbeidere bærer kasser med bevis ut av kontorene til Stand News i Hongkong onsdag. Foto: Vincent Yu / AP Photo / NTB Vis mer

Stand News-redaktørene Patrick Lam og Ronson Chan er blant de pågrepne. I tillegg til jobben i Stand News er Chan også leder av journalistforbundet i Hongkong.

I en post på Facebook skriver Stand News at Lam har gått av som redaktør, og at alle ansatte har blitt sagt opp. De legger til at nettsiden og sosiale medier knyttet til mediehuset ikke lenger vil bli oppdatert, og at de snart vil bli slettet.

(©NTB)

STORE FUNN: Politi i Bangkok og Hongkong gjør store funn, beslagleggelsene overrasker. Video: Newsflare og Kameraone. Reporter: Emma Dalen. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer