Skuespiller Felicity Huffman ankommer en domstol i Boston. Hun er tiltalt for å ha betalt bestikkelser for å sikre barna sine opptak ved et eliteuniversitet i USA. Foto: AP / Charles Krupa / NTB scanpix
Skuespiller Felicity Huffman ankommer en domstol i Boston. Hun er tiltalt for å ha betalt bestikkelser for å sikre barna sine opptak ved et eliteuniversitet i USA. Foto: AP / Charles Krupa / NTB scanpix Vis mer

Hollywood-stjerner møtte i retten for opptaksjuks

Skuespillere Felicity Huffman og Lori Loughlin møtte i retten i Boston, tiltalt for å ha betalt bestikkelser for å få barna sine inn på eliteuniversiteter.

Publisert

Verken Loughlin eller Huffman sa stort under det kortvarige rettsmøtet onsdag. De ble ikke spurt om hvordan de stilte seg til tiltalen.

Både Huffman og Loughlin ble pågrepet i mars, og ble løslatt mot kausjoner på henholdsvis 1 million dollar og 250.000 dollar.

De er blant en rekke foreldre som er tiltalt for å ha jukset og betalt bestikkelser for å få barna sine inn på eliteuniversiteter som Yale og Stanford.

Huffman, kjent fra tv-serien «Frustrerte fruer», skal ha betalt 15.000 dollar slik at hennes datter kunne jukse i en opptaksprøve til et universitet.

Skuespiller Lori Loughlin ankommer en domstol i Boston. Hun er tiltalt for å ha betalt bestikkelser for å sikre barna sine opptak ved et eliteuniversitet i USA. Foto: AP / Steven Senne / NTB scanpix
Skuespiller Lori Loughlin ankommer en domstol i Boston. Hun er tiltalt for å ha betalt bestikkelser for å sikre barna sine opptak ved et eliteuniversitet i USA. Foto: AP / Steven Senne / NTB scanpix Vis mer

Lori Loughlin er blant annet kjent fra tv-serien «Under samme tak» hvor hun spilte rollefiguren Becky.

Hun og ektemannen Mossimo Giannulli er begge tiltalt for å ha betalt 500.000 dollar, snaue 3 millioner kroner, for å sikre sine to døtre plass i rolaget til University of Southern California til tross for at ingen av dem drev med roing.

Saken skal være den største i sitt slag som noen gang er blitt brakt inn for domstolene av USAs justisdepartement.

Verken Huffman, Loughlin eller Giannulli har uttalt seg offentlig om saken.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer