Holder stengt i påsken: - Tiltakene kom som et sjokk

Nedstengingen av Viken har ført til frustrasjon i næringslivet i Hemsedal. De har ingen forståelse for tiltakene, som de mener fører til tap av arbeidsplasser.

Skigaarden i Hemsedal Skisenter må holde stengt i påsken. Det har blant annet ført til at flere ansatte har blitt permittert. Foto: Halvard Alvik / NTB
Skigaarden i Hemsedal Skisenter må holde stengt i påsken. Det har blant annet ført til at flere ansatte har blitt permittert. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronatiltakene har gått hardt utover påskekommunene i Viken. Hemsedal er en av kommunene som har hatt lavt smittepress over lengre tid. Allikevel må alle butikker og varehus i bygda holde stengt, og serveringssteder kan kun tilby takeaway.

Erik Teigen, utbygger og daglig leder i Skigaarden, som blant annet driver hytteutleie og restaurant i Hemsedal, er frustrert over behandlingen kommunen og næringslivet har fått den siste tiden.

– Beslutningene må fattes lokalt

– Nei altså, vi har stengt. Vi har hatt tett og god dialog med lokale og sentrale myndigheter. Vi har fortløpende tilpasset tiltakene til smittesituasjonen. Sammen med kommunen har vi klart å holde smitten nede – selv i store utfartsperioder som vinter- og juleferien. Nå føler vi ikke lenger at små og store kommuner blir behandlet likt. 51 kommuner kan ikke bli smurt sammen som en mastodont av et fylke, mener han.

Teigen forstår at situasjonen i landet er svært krevende, og at nasjonale myndigheter må handle. Han føler derimot at alle kommunene i Viken, uavhengig av smittepress, har blitt skåret over én kam, og at det ikke er rettferdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer