Innreisenekt fra Storbritannia

Holder krisemøte: Frykter matmangel

Britene frykter matvaremangel i jula og regjeringen er innkalt til krisemøte. Lista over land som innfører innreisenekt for britiske fly, blir stadig lengre.

STENGT: I frykt for den ny mutasjonen av coronaviruset, har Frankrike - og en rekke andre land - gitt beskjed om at de ikke vil ta imot passasjerer fra Storbritannia. Dette bildet viser hvordan politiet bortviser biler fra havna i Kent. Foto: Steve Parsons/PA PHOTOS
STENGT: I frykt for den ny mutasjonen av coronaviruset, har Frankrike - og en rekke andre land - gitt beskjed om at de ikke vil ta imot passasjerer fra Storbritannia. Dette bildet viser hvordan politiet bortviser biler fra havna i Kent. Foto: Steve Parsons/PA PHOTOS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag har blant andre Canada, Danmark og Argentina fulgt etter flere EU-land, blant dem Frankrike og Tyskland, som har innført flyforbud og restriksjoner for reisende fra Storbritannia.

EU-ambassadørene er innkalt til et møte om saken mandag formiddag, og en tysk regjeringskilde sier til nyhetsbyrået AFP at restriksjonene kan komme til å gjelde i samtlige EU-land, som også nå skal diskutere en felles strategi for reiser fra Storbritannia med både fly, ferjer og tog.

Årsaken er spredning av en ny mutasjon av koronaviruset, som kan spre seg 70 prosent hyppigere enn den vanlige.

Møter mandag

Også Johnson-regjeringens krisekomité møtes mandag.

Den største frykten er ifølge Sky News at matleveranser og kanskje til og med vaksineleveranser kan gå i vasken fordi franske leverandører kanskje ikke får returnere til Frankrike, som har innført en to dagers lang innreisenekt fra Storbritannia.

Den viktige ferjeterminalen Dover er «stengt for all trafikk fra Storbritannia inntil videre på grunn av grenserestriksjoner i Frankrike», het det i en uttalelse fra havnen søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer