Høie om Oslo: - Mye tyder på at de skulle ha strammet inn tidligere

Bent Høie er bekymret for den økende koronasmitten i Oslo. Han mener kommunen burde ha vært raskere ute med tiltak som kunne ha slått ned smitten tidligere.

TILTAK: Raymond Johansen presenterte nye tiltak for å hindre smitte i Oslo. Vis mer
Publisert

– Det er mye som tyder på at man skulle ha strammet inn kraftigere tidligere i Oslo, og det er en lærdom å ta med seg, sier helseminister Bent Høie (H) til NTB.

I slutten av september innførte Oslo flere strenge koronatiltak. Da kom det blant annet påbud om munnbind i kollektivtransporten når man ikke kan holde en meters avstand og begrensning på ti personer i private sammenkomster.

Det kom etter at smitten i Oslo hadde økt kraftig etter sommeren. Samtidig hadde Høie vært ute og truet med å overstyre oslobyrådet dersom de ikke innførte hardere tiltak for å få bukt med smitten.

Unntaket som ikke bekrefter regelen

Likevel har smitten økt også etter innstrammingene. De to siste ukene i september testet i snitt 45 personer i Oslo positivt på koronaviruset hver dag. I de 14 dagene fram til søndag i forrige uke var det i snitt 52 positive prøver om dagen.

Mandag offentliggjorde derfor byrådsleder Raymond Johansen en rekke nye lokale koronainnstramminger. Kort tid etter kom regjeringen med flere nye nasjonale koronainnstramminger, blant annet fjerning av unntaket for karanteneplikten for utenlandske arbeidere fra røde EU-land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer