Høie: Ingen planer om egne regler for uvaksinerte

Det kan komme egne koronaråd for uvaksinerte voksne når samfunnet åpnes helt opp, men det blir ikke egne regler for denne gruppen, ifølge helseministeren.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) avviser tanken om å ha egne anbefalinger for uvaksinerte når samfunnet åpnes opp. Foto: Ali Zare / NTB
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) avviser tanken om å ha egne anbefalinger for uvaksinerte når samfunnet åpnes opp. Foto: Ali Zare / NTB Vis mer
Publisert

– Vi planlegger ikke for egne regler for uvaksinerte i Norge. Det er heldigvis svært god oppslutning om vaksinasjonsprogrammet her i landet, og vi er på god vei mot en høy vaksinasjonsdekning i befolkningen. Rådene kan etter hvert være annerledes for voksne uvaksinerte. De er jo ubeskyttet fortsatt mot et virus som kan for dem gi alvorlig sykdom, sier helseminister Bent Høie (H) til NTB.

Sverige planlegger å gjenåpne samfunnet helt 29. september. Torsdag sa landets statsepidemiolog, Anders Tegnell, at det er behov for egne anbefalinger for uvaksinerte.

Høie sier at det uansett er viktig å ta forholdsregler.

– Det vil uansett om en er vaksinert eller ei, være klokt å holde seg hjemme med sykdom og fortsette med god håndhygiene. Vi er på vei inn i en influensasesong der det også er fint å unngå å bli smittet og smitte andre.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer