Høie: – Det kommer nyheter om vaksiner for barn mellom 12 og 15 år i dag

På regjeringens pressekonferanse torsdag vil det komme nyheter om coronavaksiner for barn mellom 12 og 15 år, bekrefter helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

– Det er fortsatt mange uvaksinerte i Norge, og økt smitte blant barn vil øke risikoen for at uvaksinerte voksne blir smittet, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). Foto: Ali Zare / NTB
– Det er fortsatt mange uvaksinerte i Norge, og økt smitte blant barn vil øke risikoen for at uvaksinerte voksne blir smittet, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). Foto: Ali Zare / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Dere skal få høre om det, og så må dere vente til pressekonferansen for å få vite hva det dreier seg om, sa helseministeren på Politisk kvarter på NRK torsdag morgen.

Statsminister Erna Solberg (H) skal holde en pressekonferanse om coronasituasjonen sammen med flere helsetopper torsdag klokka 12.

Høie kommenterte også debatten om smittevernnivået på skolene og avviste at målet er at barn skal bli smittet. Tidligere direktør Nils Strandberg Pedersen i danske Statens Serum Institut (SSI) mener dette vil skje med såpass få restriksjoner i skolen som Norge og Danmark har nå.

– Barna blir ikke spesielt syke av corona, den er ikke farligere enn en alminnelig influensa, sa Strandberg Pedersen i Politisk kvarter.

– Det er fortsatt mange uvaksinerte i Norge, og økt smitte blant barn vil øke risikoen for at uvaksinerte voksne blir smittet, sa Høie.

Immunologen Gunnveig Grødeland ved Institutt for klinisk medisin er usikker på om det er riktig å prioritere vaksinering for barn nå.

– Det er et vanskelig spørsmål. Det jeg er redd for, er at man kjører én løsning som den eneste rette. Det er komplisert. Vi kan ikke redusere det til at alle må beskyttes mot mild sykdom, vi må tåle en viss smitte i samfunnet, sier Grødeland til NRK.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer