Hitra og Frøya innfører strenge coronatiltak – maks fem nærkontakter

Kommuneoverlegene i Hitra og Frøya i Trøndelag har besluttet å hasteinnføre strengere coronatiltak fra mandag klokka 23 for å begrense smitten i øyregionen.

Hitra kommune og nabokommunen Frøya hasteinnfører strenge tiltak i en uke for sine til sammen rundt 10.000 innbyggere mandag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Hitra kommune og nabokommunen Frøya hasteinnfører strenge tiltak i en uke for sine til sammen rundt 10.000 innbyggere mandag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Øykommunene vedtok mandag at alle kun skal ha maksimalt fem nærkontakter, at det kun skal være maksimalt fem gjester ved private arrangementer og sosiale sammenkomster, og at det ikke skal gjennomføres offentlige arrangementer.

Det skal heller ikke gjennomføres organiserte fritidsaktiviteter eller breddeidrett for alle over 19 år.

Koronatiltakene gjelder i første omgang til og med mandag 4. januar.

Politiets ansvar

Kommunene har forståelse for at mange legger ned en formidabel innsats.

– Det at vi nå innfører en forskrift, er ikke et signal om mistillit til de tiltak og anbefalinger dere innbyggere allerede legger ned en betydelig innsats i, skriver kommunene i en felles pressemelding.

I pressemeldingen understrekes det at det er politiet som har ansvar og myndighet til å følge opp smittevernforskriftene.

– Vi anmoder om å ha tillit til din nabo eller bekjent. Det kan ligge særlige grunner eller unntak til grunn for at denne personen gjør som han eller hun gjør.

Til sammen i de to kommunen er det rundt 10.000 innbyggere.

To nye smittetilfeller

Søndag ble alle skoler og barnehager på Hitra stengt fram til 17. januar, etter at det siden 17. desember da var påvist 47 smittetilfeller knyttet til utbruddet i Hitra kommune.

Mandag er det påvist to nye smittetilfeller, begge barn, som gjør at antallet smittede totalt er oppe i 49 siden 17. desember. To nye er i hjemmeisolasjon.

Hitra sykehjem ble også midlertidig stengt for besøkende, og kommunen oppfordrer alle butikker og større bedrifter til å holde stengt til 4. januar.

112 personer er blitt testet for koronavirus det siste døgnet i Hitra kommune 194 nærkontakter er nå i karantene, og 38 er i hjemmeisolasjon.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer