Historisk tildeling til forskning fra Kreftforeningen

Kreftforeningen tildeler 186 millioner kroner til livsviktig forskning. Tildelingen er den største noensinne og kommer utelukkende fra organisasjonens givere.

Kreftforeningens generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross gleder seg over deres rekordtildeling til kreftforskning, som hun håper vil bidra til å heve lokal kompetanse ved sykehusene. Foto: Lise Åserud / NTB
Kreftforeningens generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross gleder seg over deres rekordtildeling til kreftforskning, som hun håper vil bidra til å heve lokal kompetanse ved sykehusene. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Pengene er samlet inn ved at folk har kjøpt rosa sløyfe, gitt penger til Krafttak mot kreftaksjonen, betalt medlemskontingent eller løpt for kreftsaken. Det er også gaver fra privatpersoner og næringsliv, jule- og bursdagsgaver, samt testamenter.

– Det er dette spennet i giverglede som gjør at vi kan fordele denne rekordsummen, sier generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross i Kreftforeningen.

Tildelingen innebærer at 25 toppforskere får opptil 8 millioner kroner hver til kreftforskning.

Flere av årets utvalgte forskningsprosjekter er også utenfor Norges tre største byer, noe Ross tror vil heve lokal kompetanse og bidra til at flere pasienter får gode behandlingstilbud nær sine hjemsted.

– Dette har enorm betydning for pasienter over hele landet, fastslår hun.

Flere av midlene går til forskningsprosjekter innenfor immunterapi, som går ut på å stimulere kroppens immunforsvar til å drepe kreftceller, og til videreutvikling av stråleterapi, en behandling mange kreftpasienter er gjennom.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer