Historisk tidlig tropenatt i Oslo natt til søndag

For første gang har temperaturen vært over 20 grader hele natta i Oslo i juni. Det var målestasjonen på Blindern som registrerte tropenatta.

Oslo 20190726. Det har vært tropenatt flere steder i Norge i natt. Bilde fra Hvervenbukta utenfor Oslo kl 23 fredag kveld.Foto: Nils Inge Kruhaug / NTB
Oslo 20190726. Det har vært tropenatt flere steder i Norge i natt. Bilde fra Hvervenbukta utenfor Oslo kl 23 fredag kveld.Foto: Nils Inge Kruhaug / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uttrykket tropenatt brukes i Norge om netter der minimumstemperaturen er 20 grader eller mer. Den laveste registrerte temperaturen mellom klokka 20 lørdag kveld og 8 søndag morgen var 20,6 grader.

Twitter skrev Meteorologene søndag at dette er første gang det er registrert tropenatt i juni.

Overfor NTB presiserer Meteorologisk institutt at det er snakk om den tidligste tropenatta som er registrert i Oslo. Den tidligste tropenatta i Norge noensinne var 12. mai 1981 i Bergen.

Inntil nå har den tidligste tropenatta i hovedstaden vært 1. juli i 1997.

Lørdag slo målestasjonen på Blindern fast at det er hetebølge i hovedstaden. Da ble det målt 27 grader for femte dag på rad.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer