Ny konsernsjef i Hydro

Hilde Merete Aasheim blir konsernsjef i Hydro etter Svein Richard Brandtzæg

Svein Richard Brandtzæg slutter som konsernsjef i Norsk Hydro etter ti år. Hilde Merete Aasheim overtar stillingen.

Svein Richard Brandtzæg slutter som konsernsjef i Norsk Hydro. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Svein Richard Brandtzæg slutter som konsernsjef i Norsk Hydro. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder Hydro i en pressemelding mandag morgen.

– Jeg ser veldig fram til å lede Hydro på veien videre sammen med våre 35.000 kompetente og engasjerte kolleger over hele verden, sier Aasheim.

– Jeg er overbevist om at vi har det som skal til for å gjøre en utfordrende situasjon, for Hydro og den globale aluminiumsindustrien, om til muligheter som vil utvikle selskapet videre, sier den nye toppsjefen.

Aasheim er for tiden konserndirektør og leder for Hydros forretningsområde Primæraluminium, en stilling hun har hatt siden 2008.

– Jeg er glad for at Hilde Merete Aasheim har takket ja jobben som konsernsjef i Hydro. Aasheim har en unik kombinasjon av bred industriell erfaring, kommersielt instinkt og sterke lederegenskaper som gjør henne til en perfekt match som konsernsjef for Hydro, sier Hydros styreleder Dag Mejdell.

Brandtzæg ble administrerende direktør i Hydro i mars 2009. Ifølge pressemeldingen fra selskapet har han besluttet å tre tilbake etter ti år som konsernsjef. Brandtzæg har jobbet i Hydro i 33 år og vil bli i selskapet fram til utgangen av 2019.

Han vil fungere som rådgiver for den nye konsernsjefen og Hydros teknologistyre.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer