Boris Johnson

Hevdet det ikke var presse til stede foran åpent kamera: - Ikke pinlig

Foran åpent kamera hevdet Boris Johnson at det ikke var presse til stede da han ble skjelt ut under et sykehusbesøk onsdag. Ikke pinlig, sier statsministeren.

Mediene både filmet og fotograferte Boris Johnson mens han hevdet at det ikke var presse til stede da han ble skjelt ut av Omar Salem under et sykehusbesøk onsdag. Foto: Yui Mok / AP / NTB scanpix
Mediene både filmet og fotograferte Boris Johnson mens han hevdet at det ikke var presse til stede da han ble skjelt ut av Omar Salem under et sykehusbesøk onsdag. Foto: Yui Mok / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Faren til en jente som behandles ved sykehuset, skjelte ut Johnson for mangler og kutt i helsevesenet og mente statsministeren brukte besøket til å vise seg fram for pressen.

Da Johnson svarte at det ikke var noen presse der, gestikulerte mannen mot kameraene som fulgte statsministeren.

– Hva snakker du om? Hvem er disse menneskene, spurte Omar Salem, mens Johnson strevde med å finne et svar.

Klippet er blitt hyppig delt på sosiale medier og er blitt svært omdiskutert i Storbritannia. Mange kommentatorer påpeker at Johnson åpenbart løy til Salem. Andre har forsvart statsministeren, ikke minst etter at det ble klart at faren som skjeller ham ut, også er aktiv i opposisjonspartiet Labour.

Uten å si noe konkret om usannheten han selv serverte, kommenterte Johnson hendelsen på Twitter.

– Jeg er glad denne mannen fortalte meg om sine problemer. Dette er ikke pinlig, det er en del av jobben min. Det har ikke noe å si om de jeg møter er enige med meg, skrev Johnson onsdag kveld.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer