Hevder Ukraina kan ha 30 dager igjen av offensiven

Ukraina kan ha så lite som 30 dager igjen før dårligere vær vil gjøre offensiven betraktelig vanskeligere, mener USAs forsvarssjef Mike Milley.

Om ikke lenge vil det på grunn av tykk gjørme bli betraktelig vanskeligere for kjøretøyer å ta seg fram på uasfalterte veier i Ukraina. Foto: Libkos / AP / NTB
Om ikke lenge vil det på grunn av tykk gjørme bli betraktelig vanskeligere for kjøretøyer å ta seg fram på uasfalterte veier i Ukraina. Foto: Libkos / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

- De har fortsatt en del tid på seg. Det er trolig rundt 30 til 45 dager med kampvær igjen, så ukrainerne er ikke ferdige, sier Mike Milley til BBC.

På høsten og våren gjør tykk gjørme at store områder i Ukraina er svært vanskelige å passere med kjøretøyer. Det er ventet å bremse Ukrainas pågående motoffensiv mot Russland.

Ukraina sier selv at de har gjenerobret en rekke områder fra russerne de siste ukene. Søndag sier en talsmann for den ukrainske hæren at de har gjenerobret ytterligere 1,5 kvadratkilometer rundt landsbyen Robotyne i sør, som nylig ble frigjort.

Milley sier at offensiven har gått saktere enn ventet, men legger til:

– Det pågår fremdeles harde kamper. Ukrainerne har fortsatt jevn framgang.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer