Hevder Russland får rakettbistand

Russland får bistand fra flere land og produsenter til å omgå internasjonale sanksjoner mot landets våpenindustri, hevder Volodymyr Zelenskyj.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hevder flere land og produsenter forsyner Russland med våpenteknologi, men navngir ingen. Foto: AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hevder flere land og produsenter forsyner Russland med våpenteknologi, men navngir ingen. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Den ukrainske presidenten navngir ikke hvilke land og selskap som angivelig bistår Russland med teknologi til bruk i produksjon av raketter og andre våpen, men hevder at det er snakk om et nettverk.

– Terroriststaten kan ved hjelp av et nettverk av leverandører omgå de internasjonale sanksjonene og få tilgang til teknologi fra hele verden, sier Zelenskyj i en videotale.

Ukraina er kjent med dette og vil forsøke å hindre at «teknologi fra den frie verden havner i russiske raketter», sier han.

En nær medarbeider av presidenten hevdet i april at det var funnet et økende antall kinesiske deler i russiske våpen benyttet mot Ukraina.

Kinesiske myndigheter nekter for å støtte Russland med militært utstyr i krigen.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer