Hevder russiske påstander er «ville fantasier»

Påstandene om at russiske styrker har påført store tap på framrykkende ukrainske styrker, er «ville fantasier», sier Wagner-gruppas leder Jevgenij Prigozjin.

Wagner-gruppas leder Jevgenij Prigozjin sier at russiske påstander om at 1500 ukrainske soldater ble drept da Russland avverget en ukrainsk offensiv, er «ville fantasier». Foto: Prigozjins pressetjeneste via AP / NTB
Wagner-gruppas leder Jevgenij Prigozjin sier at russiske påstander om at 1500 ukrainske soldater ble drept da Russland avverget en ukrainsk offensiv, er «ville fantasier». Foto: Prigozjins pressetjeneste via AP / NTB Vis mer
Publisert

Russlands forsvarsdepartement hevdet mandag at en ukrainsk offensiv var stanset, og at til sammen 1500 ukrainske soldater var drept. Samtidig het det at mer enn 100 pansrede kjøretøy var ødelagt.

Prigozjin skriver på Telegram at det må være «litt av en massakre» om russerne har klart å drepe 1500 soldater på et areal på omkring 15 mil.

– Derfor tror jeg at dette bare er noen ville fantasier, skriver han. Prigozjin skriver videre at ukrainske styrker har gjort framskritt rundt den østukrainske byen Bakhmut, som Russland hevdet å ha tatt kontroll over i mai. Også fra ukrainsk hold er det meldt om framskritt ved Bakhmut.

Ifølge Prigozjin har russiske styrker sakte forlatt landsbyen Berkhivka i nærheten av Bakhmut, noe han omtaler som en skam.

Prigozjin har flere ganger kommet med krass kritikk av den russiske militærledelsen, og anklaget den for å ikke sende nok ammunisjon og annen støtte mens Wagner har ledet an i kampen om Bakhmut.

(NTB)

Mer om