Storbritannia:

Hevder hun fikk sparken som statssekretær fordi hun var muslim

Den konservative parlamentarikeren Nusrat Ghani sier hun fikk beskjed om å slutte som statssekretær fordi kollegene var ukomfortable med at hun er muslim.

Nusrat Ghani. (Foto: Reuters/NTB)
Nusrat Ghani. (Foto: Reuters/NTB) Vis mer
Publisert

Ghani var statssekretær i samferdselsdepartementet fra 2018 til 2020. Hun hevder overfor avisa Sunday Times at da hun mistet posten, fikk hun beskjed fra en innpisker i partiet om at «muslimheten hennes skapte ubehag blant kolleger.»

I tillegg fikk hun beskjed om at hun ble sett på som potensielt illojal ettersom hun ikke gjorde nok for å forsvare partiet mot anklager om islamofobi.

Det konservative partiet avviser anklagene og sier hun fikk tilbud om å håndtere saken internt. En annen konservativ parlamentariker, Michael Fabricant, kaller timingen for Ghanis utspill «svært mistenkelig» og påstår det er et forsøk på å bidra til at statsminister Boris Johnson blir kastet.

– Jeg synes hele greia stinker. Hun er ikke noen tydelig muslim, sa han til radiokanalen LBC.

Fabricants kommentarer har fått sterk kritikk fra opposisjonspartiet Labour.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer