Hevder de fikk tilbud om å være med i den russiske hæren

Leiesoldater i Wagner-gruppen fikk tilbud om å fortsette å tjene Russland, men da i den russiske hæren, sier landets president Vladimir Putin i et intervju.

Russlands president Vladimir Putin sier at han tilbød Wagner-gruppen plass i den regulære russiske hæren. Foto: Alexander Kazakov / Sputnik / AP / NTB
Russlands president Vladimir Putin sier at han tilbød Wagner-gruppen plass i den regulære russiske hæren. Foto: Alexander Kazakov / Sputnik / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

I et intervju med den russiske avisen Kommersant sier presidenten at han kom med tilbudet under et møte med Wagner-soldater og gruppens leder Jevgenij Prigozjin i slutten av juni.

Møtet fant sted fem dager etter at Wagner-gruppens feilslåtte forsøk på opprør mot den russiske militærledelsen. Opprøret ble avsluttet med at Kreml tilibød Prigozjin og hans krigere eksil i nabolandet Belarus og uten straffeforfølgelse.

I intervjuet sier Putin også at det er opp til den russiske nasjonalforsamlingen og regjeringen å diskutere juridiske rammer for private militære grupper. Wagner-gruppen finnes ikke uten noe juridisk rammeverk, sier han.

– Wagner eksisterer ikke. Det finnes ingen lov om private militære organisasjoner. Noe slikt finnes simpelthen ikke, sier Putin i intervjuet.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer