Hetset Anne Frank - tatt av skjermen

En av Sverigedemokraternas profiler i Sverige, Rebecka Fallenkvist, er permittert etter å ha kommet med grove uttalelser om den jødiske jenta Anne Frank.

Rebecka Fallenkvist er influenser og programleder for Sverigedemokraternas mediekanal Riks. Foto: Lotte Fernvall / Aftonbladet
Rebecka Fallenkvist er influenser og programleder for Sverigedemokraternas mediekanal Riks. Foto: Lotte Fernvall / Aftonbladet Vis mer
Publisert

I et innlegg på Instagram, som senere er slettet, omtaler Fallenkvist Anne Frank som «løsaktig» og «kåtheten selv», noe som har vakt sterke reaksjoner i Sverige.

Den jødiske jenta skjulte seg under andre verdenskrig for nazistene i et hemmelig rom i Amsterdam, før familien ble angitt og sendt i konsentrasjonsleir. Hun døde i Bergen-Belsen-leiren i 1945, 16 år gammel, og dagboken hennes er senere oversatt til 70 språk.

Sverigedemokraterna har nå besluttet å permittere Fallenkvist fra stillingen som frontfigur for partiets TV-satsing.

– Vi ser alvorlig på Rebeckas ufølsomme og upassende sjargong i sosiale medier og kommer til å innlede en intern prosess sammen med vår HR-avdeling. Rebecka Fallenkvist er tatt ut av tjeneste mens dette pågår, opplyser partiets pressesjef Oskar Cavalli-Björkman.

Fallenkvist, som er folkevalgt for Sverigedemokraterna i Stockholm-regionen, har også tidligere høstet kritikk for sine uttalelser. Under et intervju på partiets valgvake hevet hun den ene armen og ropte «helg seger», ikke ulikt den svenske versjonen av tyske «sieg heil», den offisielle nazihilsenen i Tyskland under Adolf Hitlers styre.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer