Hetebølgen i Storbritannia: Kaller inn til krisemøte

Storbritannias regjering samles lørdag til krisemøte om rekordvarmen som er ventet etter tidenes første røde ekstremværvarsel for varme.

Den britiske regjeringen skal i krisemøte lørdag for å forberede seg på ekstremvarmen som er varslet til uken, med temperaturer opp mot 40 grader. Her er turister foran Buckingham Palace. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB
Den britiske regjeringen skal i krisemøte lørdag for å forberede seg på ekstremvarmen som er varslet til uken, med temperaturer opp mot 40 grader. Her er turister foran Buckingham Palace. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge ekstremvarselet kan deler av England og Wales oppleve temperaturer opp mot 40 grader mandag og tirsdag, noe som øker risikoen for helseproblemer og dødsfall. Den høyeste temperaturen som er målt i Storbritannia, var 38,7 grader i 2019.

Barn og eldre er ekstra utsatt, og skoler og sykehjem er bedt om å ta forholdsregler for å skjerme elever og beboere.

Folk blir også bedt om å unngå å reise med tog eller undergrunnen i London med mindre det er helt nødvendig.

– Dersom det er kunder som må reise, bør de sjekke ruten på forhånd, ettersom vi venter at tog- og undergrunnstrafikken kan bli berørt fordi vi må sette ned farten av hensyn til sikkerheten, sier driftssjef Andy Lord, som har ansvaret for offentlig transport i den britiske hovedstaden.

Forskere sier klimaendringene øker sannsynligheten for hetebølger i Storbritannia, der svært høye temperaturer ikke er vanlig.

(©NTB)

MØTE: En gjeng båtturister fikk seg et overraskende møte utenfor vestkysten av Storbritannia. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Kameraone Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer