Hetebølgen i Norge er avlyst

Vi får usikkert og skiftende vær i helgen. Mange steder blir det vått og grått. På lengre sikt, og er vi heldige, kommer varmen fra Europa kanskje på besøk.

Det som er sikkert, er at det blir ganske usikkert eller skiftende vær i hele landet i helgen. Men på lengre sikt er det ikke helt uten håp for at også vi nordmenn kan få kjenne på noe av varmen. Høytrykket sør i Europa kan vare en stund. Foto: Torstein Bøe / NTB
Det som er sikkert, er at det blir ganske usikkert eller skiftende vær i hele landet i helgen. Men på lengre sikt er det ikke helt uten håp for at også vi nordmenn kan få kjenne på noe av varmen. Høytrykket sør i Europa kan vare en stund. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Varmen som kryper nordover fra Europa, sveiper opp til både Stockholm og København. Der vipper de trolig 30 varmegrader før helgen. Varmen som nå treffer store deler av Europa, kan bli årets første hetebølge.

– Varmen ligger litt sånn i grensesonen mot Norge, men vi har nedbør som legger litt demper på temperaturene. Hadde det vært klarvær og sol, så hadde det fort blitt opp til 30 grader her til lands også, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes hos Meteorologisk institutt.

Men det er ikke helt uten håp for at også vi nordmenn kan få kjenne på noe av varmen. Høytrykket sør i Europa kan vare en stund.

– Det er derfor det kan bli kategorisert som hetebølge. Det kan bli liggende en stund, og det kan naturligvis flytte litt på seg. Hvis det flytter litt nordover, kan vi nyte godt av det. Prognosene tyder ikke på dette nå, men det kan endre seg, sier Moxnes.

Best i vest

Det beste været i Norge denne helgen får Vestlandet. Her klarner det opp etter flere våte dager.

– Sånn sett har Vestlandet timet helgen. Det blir stort sett opphold, og noe skiftende skydekke. Temperaturer opp til 17 grader. Neste uke blir det vått igjen, sier meteorologen.

For Sør-Norge og Østlandet blir situasjonen omvendt. Etter fint vær de siste dagene, blir det regn framover. Det kan bli et lite solglimt søndag. Neste uke igjen ser det bedre ut, med unntak for litt nedbør på mandag.

– Temperaturen i helgen kan bli på rundt 20 grader. Noen steder kan det bli nærmere 25 grader på søndag hvis solen får skinne noen timer.

– Ikke krise

I Midt-Norge blir det også ganske skiftende vær og litt regn i helgen. Det er mulig det blir bedre på søndag og mandag, men senere i uken kommer regnet igjen. Temperaturene i helgen blir på opp mot 15 grader.

Det sure og våte været som vi har i Nord-Norge nå, holder også gjennom helgen. Likevel kan det bli noe oppholdsvær innimellom.

– Det blir ikke all verdens, men det er ikke helt krise heller, mener meteorologen.

Mandag neste uke blir en slags mellomdag med ganske bra vær. Tirsdag, onsdag og torsdag blir det regn igjen i nord.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer