Hertha-presidentens død skal etterforskes

Tysk politi har startet etterforskning etter at Hertha Berlin-president Kay Bernstein døde brått tirsdag, kun 43 år gammel.

Tysk politi har startet etterforskning etter at Hertha Berlin-president Kay Bernstein døde brått tirsdag, kun 43 år gammel.
Tysk politi har startet etterforskning etter at Hertha Berlin-president Kay Bernstein døde brått tirsdag, kun 43 år gammel. Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

En talskvinne for politiet opplyser til nyhetsbyrået DPA at det er standard prosedyre med etterforskning når dødsårsaken ikke umiddelbart synes klar.

Det er foreløpig ingen indikasjoner på at det knytter seg noe mistenkelig til Bernsteins bortgang. Ei helle er det noe som tyder på at han tok sitt eget liv.

Hertha opplyste tirsdag at klubbpresidenten døde helt uventet i en alder av 43. Bernstein hadde vært klubbens toppsjef siden juni 2022.

Rune Almenning Jarstein var keeper i den tyske klubben fra 2014 til 2023. reagerte med sjokk på tirsdagens nyhet.

– Han (Bernstein) tok jo over som president da jeg fortsatt var i klubben, en veldig bra mann som virkelig hadde hjertet sitt i klubben! Så dette kom som et stort sjokk! Tankene går til hans familie, sa den mangeårige landslagskeeperen til NTB.

Den avdøde klubbtoppens engasjement for Hertha begynte på begynnelsen av 1990-tallet. I 1998 var han med å grunnlegge supportergruppen Harlekins Berlin. I den rollen viste han seg svært initiativrik.

Etter uro i klubben som følge av svake sportslige resultater trakk den mangeårige presidenten Werner Gegenbauer seg sommeren 2022. På generalforsamlingen 26. juni samme år ble Bernstein overraskende valgt til ny toppsjef.